Több egyházi ember is igét hirdetett

Akt.:
Több egyházi ember is igét hirdetett
© Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Pocsaj – Minden év november elején tartják a Szent Mihály és Gábor főangyal tiszteletére épített templomban a búcsút.

Ez a nap az idén november 11-ére esett, az akkor tartott templomünnepre meghívták a kismarjai református tiszteletest, Vida Mátét, a pocsaji református tiszteletest Kurta Szabolcsot és a református híveket is. Meghívott parókus volt még Bodogán László Hajdúböszörményből, Zolcsák Miklós Debrecenből, Tarapcsák János Nyírmártonfalváról.

„A templom üzenetet hordoz”

A nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola néhány nulladik évfolyamos hallgatója, kísérőjükkel, Veres Zoltán elöljáróval szintén meghívást kaptak és eljöttek a búcsúra.

templombúcsú 2018 (20-1)Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A délelőtt 11 órakor kezdődött prédikációban Bodogán László parókus eképpen szólt a megjelentekhez: – A templom a felszentelése révén magában hordozza azt az üzenetet, hogy akik a templomnak egyfajta küldetést szántak, a templom a maga létével üzenjen valamit. Tehát nemcsak azt, hogy az emberek összejöjjenek és imádkozzanak benne. A templom léte hordozza a magasztos üdvösségnek a képét. Amikor a templomra nézünk, az üdvösség képe rajzolódik ki előttünk – szólt a prédikáció.

templombúcsú 2018 (3)Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A parókus hangsúlyozta, hogy így szentelték ezt a templomot Szent Mihály tiszteletére, aki az ünnepi időben nemcsak maga jelenik meg, hanem Gábor angyallal és az összes mennyei erővel együtt.

A déli órákban véget ért szentmise után körmenet és miroválás következett, majd az esemény résztvevőinek mindegyikét ebédre hívtak a közösségi terembe. Baráth Gábor pocsaji parókus a híveknek, segítőknek, támogatóknak köszönetet mondott a támogatásokért.

– Nagyné Kelemen Mónika –Pocsaj.
HAON.HU


hirdetés