Tanaszi János emlékére futballoztak a diákok

Hatalmas, de sportszerű küzdelem folyt a pályán
Hatalmas, de sportszerű küzdelem folyt a pályán - © Fotó: Magánarchívum
Pocsaj – Immár 13. alkalommal rendezte meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat a néhai román vezetőre emlékezvén a focikupát március 10-én.

Délelőtt 9 órakor megnyitották a kispályás fociemlékversenyt és köszöntőt mondtak: Molcsán Piroska intézményvezető, Kapornai Judit, a berettyóújfalui tankerület igazgatója, Cresta Traian, az Országos Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a néhai Tanaszi János családja, valamint Kecskés Gyula polgármester, az Országos Román Önkormányzat képviselői.

Kapornai Judit tankerületi igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy több iskolában is folyik nemzetiségi oktatás, és fontosnak tartja a hagyományok ápolását, és azt, hogy méltóképpen megrendezzék azokat az eseményeket, amelyek a nemzetiségi versenyhez kapcsolódnak.

Szoros küzdelem

A megnyitó után a vezetők kivonultak a köztemetőbe, ahol a volt román vezető sírját koszorúzták meg.

A csapatok sorsolással döntötték el a mérkőzések sorrendjét, majd a hat település csapatai elkezdték a játékot. A mérkőzések után kiderült, első helyen a Kétegyháza, második helyen a házigazda Pocsaj, a dobogó harmadik fokán pedig a Furta csapata végzett. A mérkőzések után a csapatokat és kísérőiket ebéddel kínálták a napközi étkezőjében.

– Nagyné Kelemen Mónika –Pocsaj.
HAON.HU


hirdetés