Százféle lecsó készül az esztári fesztiválon

Akt.:
Idén is Laci bácsi kóstol
Idén is Laci bácsi kóstol - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen, Esztár – Idén is Benke Laci bácsi szakács vezetésével készül a község lecsója.

Esztár lehet, hogy kis település, mégis nagy energiát fektetnek abba, hogy évente megrendezzék a Lecsófesztivált – jelentette ki Aranyász János az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Debrecenben szerdán.

A sok pozitív visszajelzésnek köszönhetően idén újabb helyszínekkel és sokféle programmal várják az érdeklődőket augusztus 25-én és 26-án.

Szécsi Tamás, Esztár polgármestere elmondta, a községben óriási a készülődés, mindenki az élményfesztivált várja.

– Idén hét fesztiválhelyszín lesz, köztük a Berettyó ártere, emellett három színpad, fényfestés, és persze rengeteg lecsó vár mindenkit. Közel hatvan főzőcsapat vesz részt a versenyben, közülük a legtöbben többféle lecsót is főznek, így több mint száz különböző variációt lehet megkóstolni – hangsúlyozta. Hozzátette, 1,5 tonna csülkös lecsót a község is készít, amit ingyen osztanak szét a látogatók között. A rekordkísérlet elmarad, becsületkasszát viszont ismét állítanak, a befolyt összegből a Debreceni Egyetem Gyermekklinikáját támogatják.

Gyerekparadicsommal

Nagy Gyula fesztiváligazgató kijelentette, a programok úgy lettek kialakítva, hogy minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebbet. A gyerekeket gyerekparadicsom várja, a felnőttek retro partin is részt vehetnek, de még a református templomban is koncertekkel várják az érdeklődőket.

HBNPocsaj.
HAON.HU


hirdetés