Országos elismerés az esztári iskolának

A díjátadón. Rozsondai Tibor, a kerületi sportszövetség vezetője, Vajas Viktor esztári pedagógus, Törökné Csörsz Csilla esztári intézményvezető, Antal Mária testnevelő tanár (Debrecen), Cseh Lajos esztári pedagógus, Kovács Zoltán, a megyei diáksportszövetség vezetője
A díjátadón. Rozsondai Tibor, a kerületi sportszövetség vezetője, Vajas Viktor esztári pedagógus, Törökné Csörsz Csilla esztári intézményvezető, Antal Mária testnevelő tanár (Debrecen), Cseh Lajos esztári pedagógus, Kovács Zoltán, a megyei diáksportszövetség vezetője - © Fotó: Magánarchívum
Budapest, Esztár – Igen sikeres évet zárt a falu általános iskolája, a múlt héten díjazták a tehetségeket.

Az Irinyi Károly Általános Iskola és AMI tavaly focista fiúkkal és kézilabdás lányokkal az előző tanévben összesen nyolc alkalommal vett részt a kis iskolák országos döntőjében; éremesélyesként léptek pályára. Egy hajszál választotta el őket a dobogós helytől: 4. helyezést értek el. Ekkor már érezhető volt, hogy a következő tanév (a mostaniról beszélünk) jelentős sikereket tartogat számukra. Ezt bizonyítja, hogy a 2016. júniusi miskolci országos döntőben az ország összes kisiskolája közül hajdú-bihariakként egyedül az esztáriaknak sikerült elhozniuk a bajnoki címet: a 4. korcsoportos fiúk labdarúgásában aranyérmet szereztek.

Kimagasló eredmények

A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott rendezvényén elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

„A legeredményesebb diák­olimpiai köznevelési intézmény” elismerés odaítélésében is az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A „Kis iskolák sportversenye” legeredményesebb intézménye Hajdú-Bihar megyéből az esztári iskola lett. Az országos pontversenyben 2. helyet értek el. A sikerek kovácsa Vajas Viktor és Cseh Lajos pedagógus.

– Az eredményesség egy nagyon fontos mérce, az elismerés minden egyes pedagógusnak jár, aki munkát, időt fektetett a tanítványai felkészítésébe, illetve minden intézményvezetőnek, aki megteremtette a feltételeket a felkészüléshez, versenyzéshez – méltatta az esztáriak eredményét is Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

HBN–Nagyné Kelemen MónikaPocsaj.
HAON.HU


hirdetés