Évzáró romabálban voltunk

Rézné Komlósi Erika és Moczokné Már Nikolett mint volt kollégák is jól érezték magukat a bálban
Rézné Komlósi Erika és Moczokné Már Nikolett mint volt kollégák is jól érezték magukat a bálban - © Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Pocsaj – Hagyomány már a faluban, hogy az év vége egyik napján romabált szervez a kisebbségi önkormányzat.

Ez a zenés-táncos összejövetel most december 29-én volt. A hírére jellemző, hogy még a környező településekről is átjönnek mulatni. Nem volt másként a mostani bálban sem.

Szeretik nézni a mulatozókat

A köszöntőbeszédet természetesen Simon Csaba, a pocsaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondta, megköszönve a szervezetét segítő valamennyi személy és csoport egész éves munkáját. Ezt követően elfogyasztották a vacsorát, amely ezúttal sertéspörkölt volt, majd a tiszaburai együttes közreműködésével elkezdődött a tánc. Kisvártatva megérkezett a rendezvény sztárfellépője, Lejla, aki különösen jó hangulatot varázsolt a nagyterembe

Néhány embertől megkérdeztük, hogy miért jött el a rendezvényre. Tóth Erika és párja, Menyhért Attila azért szeretnek a cigánybálra jönni, mert egyrészt kikapcsolódást jelent nekik, másrészt pedig szeretik látni, ki hogyan mulat, így más kultúrákat is megismernek.

Szilágyi János családjával érkezett: feleségével, édesanyjával és gyermekeivel. – Szeretek jönni, minden évben itt vagyunk a bálban, mert nagyon szeretem a zenét, a szórakozást, és itt minderre lehetőségem van – válaszolt kérdésünkre János.

– Nagyné Kelemen Mónika –Pocsaj.
HAON.HU


hirdetés