Az együttélés titkáról is szólt a református püspök

Az együttélés titkáról is szólt a református püspök
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Többek között Esztárról, Konyárról, Bagamérről és a cívisvárosból érkeztek gyerekek pénteken a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány közös családi napjára. A bibliai témájú rendezvényen a kicsik egyebek mellett közös éneklésen és szemléletformáló előadáson is részt vettek.

Civil konferenciával egybekötött közös családi napot tartott pénteken a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány. A Dorcas kempingben megrendezett bibliai témájú programokon összesen több mint 80 roma kisgyermek és családtagjaik vettek részt a megyéből. A 2020-ig tartó programsorozat nagy hangsúlyt fektet az etnikai kisebbséghez tartozó gyerekek fizikai, szellemi és lelki támogatására, felzárkóztatására.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fekete Károly püspök. Fotó: Molnár Péter

A vendégeket a Koreai Református Egyház nevében Seon Koo Kim koreai lelkész köszöntötte, de felszólalt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is, Pál apostol megtéréséről beszélve az egybegyűlteknek. – A damaszkuszi út olyan fordulatot, változást hozó lehetőség, amikor az ember találkozik egy olyan erővel, amelyik az életét helyes irányba fordítja. Ez származástól, nemzetiségtől függetlenül fontos: ha az ember életének van egy küldetése, akkor azt bontakoztassa ki. Ez a páli fordulat, a megtérés, és az életünk jó irányba terelése. A keresztény hit különböző szociális, gazdasági, és meggyőződésbeli embereket úgy tud összehozni, hogy miközben megőrzik a saját integritásukat, mégis képesek alkalmazkodni a másikhoz. Ez az együttélés titka, amikor önmagunkat nem feladva keressük, miként lehetünk még teljesebb emberek. Mi ezt a mentalitást szeretnénk közvetíteni – fogalmazott.

HBN–MSZPocsaj.
HAON.HU


hirdetés