Plakátokkal a bringaútért

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Molnár Péter, HBN archív
Debrecen – Tavaly novemberben egy új civil kezdeményezés indult útjára Debrecenben a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A “Bringaút a Határon” elnevezésű kampányoldal a Határ úti Ipari Park és környékének a debreceni kerékpáros-úthálózatba való csatlakoztatását tűzte zászlajára.

A Határ úti Ipari Parkban jelenleg több tucat vállalat tevékenykedik, több ezer dolgozót foglalkoztatva; a közeli lakóparkkal együtt ez a városrész tekinthető Debrecen egyik legdinamikusabban fejlődő környékének.

A dolgozók többsége mégis autóját vagy a tömegközlekedést kell hogy igénybe vegye, ha az ipari- és lakópark valamint a város között szeretne ingázni. Az a több száz ember, aki ezt a pár kilométert – egy környezettudatos, gazdaságos és fenntartható közlekedési formát választva – kerékpárral szeretné megtenni, megfelelően kijelölt kerékpáros útvonal híján, jelenleg a Kishegyesi út teherforgalmával közösen kell osztoznia az úttesten (ez a helyzet nem feltétlenül kedvez a tapasztalatlanabb, családos, lassabban haladó kerékpárosoknak).

Bár tisztában vagyunk vele, hogy néhány “like” hatására még nem kezdenek komoly földmunkába a Kishegyesi úton, szeretnénk megmutatni, hogy létezik az a közös városlakói érdek, ami mellett el tudunk köteleződni!

Hogy ezt az ügyet minél jobban népszerűsítsük, plakátpályázatot hirdettünk január végén.

Várjuk a szellemes, kreatív, figyelemfelhívó pályaműveket!

Támogatónk jóvoltából kerékpáros kiegészítőket adunk ajándékba a nyerteseknek!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a https://www.facebook.com/bringaut.a.hataron oldalon a plakátpályázat részleteivel!

– Illés Gábor –