Plakáterdők és falragaszok

Plakáterdők és falragaszok

A várost elborító plakáterdő és a szinte megállíthatatlanul szaporodó falragaszok a lapunk által életre hívott V@rosvita-fórum több tagját is megihlették.

Szerződésminta a reklámtáblák elhelyezéséről. [.pdf – 71KB]

Álljon itt elsőként Kovács Péter levele, aki maga is reklám- és marketing szakember, és öt pontban foglalta össze a legjellemzőbb problémákat.

„1. számú szégyellnivaló: A valamikor fehér színű, most enyhén retkes, hányásszerű műanyag, ragaszthatatlan, plakátragasztásra rendszeresített hirdetőoszlop. Nyíregyházán 15-20 éve egyre nagyobb káosz van közterületi reklám és hirdetés ügyben. Hiába születtek és születnek rendeletek, a kiskapukon egyre nagyobb és egyre silányabb vizuális környezetszennyező plakátok lepik el a várost. A nagy csapást a választási kampányok után a közterületen hagyott alkalmi reklámhordozók rendszerbe állítása hozta.

2. számú szégyellnivaló: A mobil WC, a mobiltelefon és a P. Mobil után itt az új csoda, a több mázsás mobil reklámtábla (óriásplakát méretben), hatalmas, balesetveszélyes lábakkal. Építési tilalom alá eső helyekre nyugodtan rakjunk mobil reklámtáblát. Ragasszunk rá város image-hirdetést és ez így egyből legális, biztonságos, környezetbe illő lesz.

A stadionban a helyük

3. számú szégyellnivaló: Műemlék vagy védett épületek homlokzatába szereljünk nagy kampókat, és kössünk rá kereskedelmi reklámot hordozó transzparenst. Büszkék lehetünk, hogy ezentúl ezt az épületet sem lehet rendesen lefényképezni…

4. számú szégyellnivaló: A város egykor legszebb és legértékesebb útja a Sóstói út volt. A sportreklámra szükség van, de ha a sportrendezvényeknek a stadionban a helyük, akkor a reklámtáblákat is tessék bevinni. Lesújtó, hogy milyen ronda a stadion környéke, mint egy külvárosi ipartelep.

5. számú szégyellnivaló: Érthetetle, hogy évek óta semmi enm történik azzal a rondasággal, ami a Vay Ádám körút elején, a piros házzal szemben Információs Parkként üzemel. A rekléámszakma és a város szégyene! De inkább a városé.

– Zajácz D. Zoltán –