Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.15. 08:54

Feltakarították Nyíregyháza szégyenfoltját

<p>Nyíregyháza - Utánajártunk: s mondhatni, a közbenjárásunkra szombat reggelre valóban rendet teremtettek, eltűnt a tömérdek szemét. Ám a szeméttárolótól a dufartban beljebb, rögtön az első üzlet előtt már nem takarítottak, ott bőviben van szemét.</p>

Nyíregyháza egyik, de talán a legtöbbet emlegetett szégyenfoltjának olvasóink a Dózsa György utca és a Hősök terét összekötő dufartot tartják, annak siralmasan szemetes állapota miatt. A belváros szívében ez több mint figyelmetlenség! – panaszolják nap mint nap, főként az ottani lakók. Felháborítónak tartják, hogy az illetékesek semmit nem tesznek a megoldás érdekében, most, a nemzeti ünnepünk közeledtével is ocsmányul néz ki a terület. Péntek délelőtt megkerestük az illetékeseket.

– A dufart valóban gyors megoldást sürget, bár tegyem hozzá, az nem önkormányzati terület, hanem magántulajdonban lévő – mondta érdeklődésünkre Márczi Imre, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. műszaki igazgatóhelyettese. – A megoldás pedig az, hogy az ott található öt konténert máshová kell helyezni. Erről már megszületett a döntés, a Hősök terei lakóházhoz tartozó két konténer a dufartban, zárhatóan kap helyet.

A Dózsa György utca 2. sz. és a Rákóczi u. 1. sz. lakói pedig az udvari részen tárolják majd a két konténerüket. Az üzletek számára biztosított egy konténert pedig valószínüleg kukák váltják fel, miként ezt több nagyvárosban már meglépték, s hatékonynak is bizonyultak. A közös konténer, látható, hogy nem megoldás, valamennyi üzletnek saját kukája kell, hogy legyen, amelyet üzleten belül helyeznek majd el. Ez utóbbi feladat megszervezése a kommunális hulladékszállítás reszortja, mindezt szeretnénk, ha a sétálóutca átadásának időpontjára megtörténne, vagyis április közepe táján – mondta Márczi Imre.

Petró Árpád hulladékgazdálkodási főmérnöktől azt az ígéretet kaptuk, hogy az ünnepre feltétlenül rendbe teszik a dufartot.
Utánajártunk: s mondhatni, a közbenjárásunkra szombat reggelre valóban rendet teremtettek, eltűnt a tömérdek szemét. Ám a szeméttároló konténerektől a dufartban beljebb, rögtön az első üzlet előtt már nem takarítottak, ott csúfítja a területet a szemét. Feltehetően az nem is az ő dolguk lett volna.

Előzmények:

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!