Pingpongozó mentőknek köszönheti életét egy férfi

Akt.:
Pingpongozó mentőknek köszönheti életét egy férfi
© Illusztráció: Facebook / Országos Mentőszolgálat
Egyek – Pont mellettük esett össze, a két szakember azonnal megkezdte az újraélesztést.

Kikapcsolódásnak indult az a laza kis asztalitenisz-edzés, amin az egyeki mentőállomás két munkatársa vett részt a közeli sportcsarnokban múlt héten.

A mentősök kevés időt tudtak játékkal tölteni, ugyanis egyik sporttársuk szorult azonnali segítségre. A 65 év körüli férfi előzetes panaszok nélkül holtan esett össze, épp a mentősök mellett – írja Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat. A két szakember azonnal megkezdte a férfi újraélesztését, de a többi ember sem csak bámészkodott: egyikük azonnal szaladt az épületbe kihelyezett félautomata defibrillátorért, míg egy másik laikus értesítette a mentőket.

A kiérkező esetkocsi személyzete átvette és emelt szinten folytatta a beavatkozást, ami végül sikerre vezetett. A két mentős időben megkezdett újraélesztésének és a példaértékű csapatmunkának hála, a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat


Illusztráció
Hajdú-Bihar - A babát és az anyukát is stabil állapotban vitték kórházba. Péntek este érkezett a bejelentés, mely szerint terhessége utolsó napjaiban járó kismamának egyre sűrűbben jelentkező fájásai vannak - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában. A helyszínre azonnal riasztott...