Pikáns megyei rangadó jön

Tisztes helytállás a DEAC célja
Tisztes helytállás a DEAC célja - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen, Hajdúböszörmény – Egy teljes sornyi játékossal erősített nyáron a DEAC-ból a hajdúböszörményi női futsalcsapat. Az amúgy is ütős keretű HTE ezzel az NB I-es bajnokság egyik fő esélyesévé lépett előre, míg az egyetemista gárda egyelőre a kiesés elkerüléséért küzd. Ők találkoznak egymással november 12-én Hajdúböszörményben, a városi sport- és rendezvényközpontban.

A 15.30-kor kezdődő csatára eddigi helyezésétől függetlenül mindkét egylet nagyon készül, bár egyértelműen a hazaiak lesznek az esélyesek. A HTE eddig 5 meccséből egyet sem veszített el: 3 győzelem és 2 döntetlen a mérlege. Ezzel a 3. helyen áll Quirikó Vivien edző együttese. Igaz, egy hete a Magyar Kupából nagy csatát követően kiestek, a szintén erős Tolna ütötte el őket a legjobb 8-ba kerüléstől.

Az MK-ból való kiesés a DEAC-ra is vonatkozik, ami nem jó hangolódás a bajnokira, hiszen az NB II. élcsapata, a Gyulai Amazonok múlta felül Sólyom Attila gárdáját.

A DEAC az NB I-ben lassan magára talál, Sólyom Attila szerint is fejlődik a csapat, ám a jó eredmények még váratnak magukra: “A tisztes helytállás a célunk jelenleg, amiben bármi benne lehet. Egy kis szerencsére is szükségünk lenne már, hiszen azzal is hadilábon álltunk mostanában“. A szakember azt is kiemelte, hogy sok múlik majd a DEAC kulcsemberein, ha ők többet hibáznak a megengedettnél, akkor esély sincs a jobb eredményre.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés