Piacon árulta a hamis gyógyszert egy férfi Debrecenben

Piacon árulta a hamis gyógyszert egy férfi Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Kihallgatásán az mondta, tudomása szerint a tabletták fájdalomcsillapításra alkalmasak. A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be vele szemben a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság egészségügyi termék hamisítása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Tamással szemben.

2017. szeptember 16-án Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Debrecenben, a Vágóhíd utcai piacon tartottak ellenőrzést, amely során az egyik árusnál 510 darab cirill feliratú, ismeretlen eredetű gyógyszert találtak és foglaltak le, valamint bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen. A megalapozott gyanú szerint a tablettákat a férfi azért szerezte be, hogy azokat a piacon értékesítse.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a lefoglalt tabletták Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek, az 51 éves helyi lakos a forgalomba hozatalukhoz nem rendelkezett engedéllyel. Gyanúsítotti kihallgatásán B. Tamás a nyomozóknak elmondta, hogy tudomása szerint a tabletták fájdalomcsillapításra alkalmasak.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészségnek.

– police.hu –