Piaci áron kapják a pártok

A Széchenyi utcai villa túl drága volt
A Széchenyi utcai villa túl drága volt - © Fotó: Matey István
Debrecen – Mindössze két párt használ városi tulajdonú ingatlant jelenleg a megyeszékhelyen.

Miután az MSZP a közelmúltban a magas bérleti díj miatt elköltözött az évtizedekig általuk használt Széchenyi utca 63. szám alatti, önkormányzati tulajdonú villából, már csak két párt bérel városi tulajdonú ingatlant a megyeszékhelyen. Az egyik a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a másik a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A polgármesteri hivatal arról tájékoztatott, hogy egy 2004-ben hozott, s jelenleg is érvényben lévő közgyűlési határozat alapján a pártok piaci árszintű bérleti díjért bérelhetnek önkormányzati tulajdonú ingatlant a városban. Az összeget az ingatlanok műszaki állapotának figyelembe vételével állapítják meg.

Civil szervezetek

Azt is megtudtuk, hogy a közgyűlés, önkormányzati feladat ellátására adhat ingyenes használatba, kedvezményes díj ellenében bérbe ingatlanokat nonprofit szervezeteknek, ezzel is segítve munkájukat.

Jelenleg 17 civilszervezet, alapítvány, sportegyesület, nonprofit szervezet, valamint egyház hasznosít ingyenesen, szintén 17 pedig kedvezményes bérleti díj fejében önkormányzati ingatlant.

HBN–OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés