Phjongcshang 2018 – Svájc az egyedüli veretlen a curling vegyespárosoknál

Budapest/Kangnung – A svájciak állnak egyedüliként két győzelemmel a curling vegyespárosok versenyének első napja után a phjongcshangi téli olimpián.

Az ötkarikás programban most debütáló számban nyolc csapat mérkőzik, mindegyik kétszer lépett jégre csütörtökön. A svájciak a kínaiak felett aratott sikerüket követően a finneket is legyőzték, utóbbiak így egyedüliként nem nyertek még.

A selejtezőben mindegyik csapat játszik mindegyikkel, majd az első négy folytathatja szereplését az elődöntőben.

Eredmények (az olimpia honlapjáról)

curling vegyespáros, selejtező:

Svájc-Finnország 7-6
Kína-Koreai Köztársaság 8-7
Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR)-Norvégia 4-3
Kanada-Egyesült Államok 6-4

korábban közölt eredmények:

Egyesült Államok-Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 9-3
Norvégia-Kanada 9-6
Koreai Köztársaság-Finnország 9-4
Svájc-Kína 7-5

Az állás: 1. Svájc 2 győzelem/0 vereség, 2. Kanada, Kína, Koreai Köztársaság, Norvégia, Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) és Egyesült Államok 1/1, 8. Finnország 0/2

A vegyespáros szabályai nagyban különböznek a csapatversenyétől. Ebben nem négy-, hanem kéttagú csapatok játszanak egymással, ráadásul nem tíz, hanem csak nyolc endből állnak a mérkőzések. Csapatonként csak öt eldobott, valamint egy-egy előre felhelyezett kővel játsszák a játékot. A dobósorrend pedig úgy néz ki, hogy az egyik játékos indítja az első és utolsó, a másik játékos pedig a középső három követ. Ezt a pozíciót játékrészenként lehetőségük van cserélni a csapatoknak.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek