2-3

2020.01.12. 20:14

DEAC: fordulatos meccset játszottak a női röpisek

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Nyíregyházát fogadták vasárnap délután a DESOK-ban – írja a deac.hu. A debreceni együttes akarata érvényesült az első két szettben, de a vendégek egyenlíteni tudtak. Az utolsó felvonást az ellenfél 15:13-ra nyerte meg.

Fotó: Papp Attila/deac.hu

A 2020-as esztendő első hazai bajnokiját a FATUM Nyíregyházával vívta a DEAC. Mint arról a klubhonlap beszámol: jól működtek a hazai sáncok, ennek köszönhetően 6:3-ra vezetett az egyetemi csapat. Riválisuk felzárkózott (8:7), de fordítani nem tudott. 19:15-nél időt kértek a vendégek, de az edzők elképzeléseit nem tudták megvalósítani a nyíregyháziak. Tóth Kitti pontjával zárult az első játékrész.

A második szettet remekül kezdték a hazaiak (6:1). A DEAC játékosai nem ismertek elveszett labdát, Kiss és Árvai nyitásai sok problémát okoztak ellenfelünknek. Az egyre komolyabb előnynek hála Kuszkó Zsolt bátran rotálhatott, többek között Gégény, Stercel, Litvai és Fülöp is lehetőséget kapott. A 16 éves Fülöp Nóra nem szeppent meg, az ő befejezésével tettek újabb lépést a győzelem felé a debreceniek.

A harmadik játszma előtt komoly fejmosást kaptak a nyíregyháziak, ami hatásosnak bizonyult, mivel szépítettek. A negyedik felvonás rémálomszerűen indult, a szabolcsiak zsinórban hat pontot termeltek. Egyre tetemesebb lett a DEAC hátránya (2:16), a lányok a folytatásban valamelyest kozmetikáztak az eredményen. 2:2-re módosult az állás, jöhetett az utolsó periódus. Sokáig úgy tűnt, hogy a DEAC röpisei örülhetnek, mivel a hálónál újra összeállt a játékuk. 13:10-nél közel kerültek a sikerhez, ám sajnos a végjáték során a Nyíregyháza megoldásai ültek.

A DEAC a következő héten a BVSC-hez utazik.

„Az első két szettben kiválóan röplabdáztunk. A negyedik játszma végére és az ötödik játékrészre feljavult a játékunk. A 2:0-s vezetés után az eddig kevesebbet szereplő röplabdázók is pályára léptek. Ezen a meccsen is kiderült, ha mentális téren nincs gondunk, bárkit legyőzhetünk ebben a bajnokságban. A lányok bosszúsak a vereség miatt, de a meccs elején nyújtott teljesítményünkre építhetük a folytatásban. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, és gratulálni szeretnék a játékosaimnak” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt a klubhonlapnak.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport

DEAC-FATUM Nyíregyháza 2:3 (25:16, 25:8, 17:25, 17:25, 13:15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában