Phjongcshang 2018 – Kanadába került a síakrobaták női félcső aranyérme

A győztes kanadai Cassie Sharpe a női síakrobaták félcső versenyszámának döntője után a phjongcshangi téli olimpián a Phoenix Havas Parkban 2018. február 20-án
A győztes kanadai Cassie Sharpe a női síakrobaták félcső versenyszámának döntője után a phjongcshangi téli olimpián a Phoenix Havas Parkban 2018. február 20-án - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Phjongcshang – A kanadai Cassie Sharpe nyerte a síakrobatika női félcső döntőjét a phjongcshangi téli olimpián kedden.

A finálé magas színvonalú versenyt hozott, amelyben négy induló összesen hatszor került 90 pont fölé. Közülük elsőként a későbbi győztes Sharpe teljesítette a pályát, s kapott kiváló, 94,40 pontot teljesítményére. Ehhez a francia Marie Martinod tudott közel kerülni (92,20), de igazi veszélyt ő sem jelentett a kanadaira.

A második körben előbb Martinod, majd Sharpe is javított, ezzel pedig lényegében el is dőlt az első két hely sorsa. A bronzéremért két amerikai síző vívott öldöklő csatát, végül Brita Sigourney lett a harmadik, nyolc tized ponttal megelőzve honfitársát, a negyedikként záró Annalisa Drew-t.

A címvédő, ugyancsak amerikai Maddie Bowman mindhárom kísérleténél elesett, így csak a 11. helyen zárt.

A fináléban mind a 12 résztvevő három csúszást mutatott be, s a végelszámolásnál mindenkinek a legjobb pontszámát vették figyelembe.

A magyar színekben induló Swaney Elizabeth a selejtezőben az utolsó, 24. helyet szerezte meg.

Eredmény (az olimpia honlapjáról):

síakrobatika, női félcső, olimpiai bajnok:

Cassie Sharpe (Kanada) 95,80 pont

2. Marie Martinod (Franciaország) 92,60
3. Brita Sigourney (Egyesült Államok) 91,60
…24. Swaney Elizabeth 31,40

– MTI –