Petesejt-kereskedelem egy III. kerületi klinikán – december közepe óta nyomoz a rendõrség

Emberi test tiltott felhasználásának gyanúja miatt a rendõrség már december 18-a óta nyomoz annak a klinikának az ügyében, ahol – a gyanú szerint – tiltott petesejt kereskedelem folyik.

A rendõrök január végén házkutatást tartottak a klinikán, ahol orvosi dokumentációkat foglaltak le – közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság kommunikációs osztálya. A Magyra Nemzet szombati számában számolt be arról, hogy a rendõrség házkutatást tartott a Ciris meddõségi magánklinikán. A lap szerint ugyanis felvetõdött,  hogy az intézmény páciensei pénzért adtak nõi ivarsejteket.

Az ügyben a BRFK Életvédelmi Osztálya 2009. december 18-án rendelt el nyomozást emberi test tiltott felhasználása bûntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egyelõre ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az állampolgári feljelentés alapján indított büntetõeljárásban felmerült annak gyanúja, hogy egy a Budapest III. kerületben mûködõ klinika által meghirdetett “petesejtmegosztás program” résztvevõi ellenszolgáltatás fejében petesejtet adományoznak a szóban forgó klinikának. A rendõrök január 28-án tartottak házkutatást a meddõségi klinikán, ahol orvosi dokumentációkat foglaltak le.