Pesten maradtak a pontok

Pesten maradtak a pontok
A debrecenieknél nem volt olyan, aki győzelemhez segíthette volna a csapatát.

Az első meglepetés akkor érte a szurkolókat, amikor mindössze négy és fél ezren foglaltak helyet az Albert-stadionban a Ferencváros–DVSC-TEVA rangadónak kikiáltott bajnoki összecsapáson. A másik szenzációval Herczeg András, a Loki klubmenedzsere próbált szolgálni, de nem a drukkereknek, inkább kollégájának, Craig Shortnak: a Loki mestere a középpálya közepén Spitzmüller Istvánnak és Szélesi Zoltánnak szavazott bizalmat, míg a jobb oldalon Kiss Zoltán kapott lehetőséget. Az viszont nem jelentett meglepetést, hogy a sérüléssel bajlódó Rudolf Gergely még a keretbe sem tudta nevezni a szakmai stáb.

Csak a hajrá

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, de ez nem volt kihatással a helyzetkidolgozásokra, ugyanis a kapuk előterébe is alig jutottak el a csapatok. Hektikus volt a játék, főleg egymás hibáiból éltek a felek, de ami meglepő volt, hogy a hazaiak birtokolták többet a labdát. S nem csak labdabirtoklás terén, hanem a lehetőségek számát tekintve is a Fradi kezdett jobban, hiszen egy lesgólt, egy órisái helyzetet (Elding másfél méterről a kapufa szélét találta el) és egy távoli, kapura tartó lövést jegyezhettünk fel a hazaiak „dicsőséglistájára”. A DVSC számára a 38. percben jött el az idő, ekkor Coulibaly próbálkozott lövéssel góllal kecsegtető helyzetben, ám a francia csatár labdája célt tévesztett, nem találta el a kaput. Nem úgy Czvitkovics próbálkozása, ami sistergő löketként a felső lécen csattant. Ebből az akcióból még Kiss Zoltán is helyzetben találta a labda, ám a középpályás sokáig kivárt, s oda lett a sansz.

A szünet után egy fokkal jobban érvényesült a Debrecen akarata, de ez csak annyiban mutatkozott meg, hogy többet „táboroztak” Feczesinék a ferencvárosi tizenhatos előtt, de ez igazi helyzetek továbbra sem jellemezték a vendégek játékát.

Egy jó lövés döntött

A hajdúsági közönség hiába várta azt a kombinatív, szemre is tetszetős játékot, amit korábban megszokhattak a kedvencektől, ezért csakis arra számíthattak, valaki „megvillan”, s ez gólt eredményez majd. De a „villanás” a másik oldalon következett be, méghozzá Tóth Bence révén, aki 18 méterről ballal nagy gólt lőtt Polekszics kapujába. A hazaiak vezető találata után még bő 20 perce volt a DVSC -nek az egyenlítésre, ám igazából még kihagyott helyzeten sem bosszankodhattak a Loki-hívők. A meccs végül 1–0-s FTC győzelemmel zárult, amivel egy hosszú sorozatot adtak át a múltnak a zöldek, ugyanis legutóbb februárban tudtak nyerni hazai környezetben.

A Fradi diadalának vélhetően nem csak a fővárosban, hanem Székesfehérváron is nagyon örültek, mivel ha Pakson nyer a Videoton, tovább növeli előnyét a DVSC-TEVA csapatával szemben.
– HBN –

Ferencváros – DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Albert-stadion, 4500 néző. Vezette: Fábián (Varga, Demeter)
FTC: Megyeri – Csizmadia, Tutorics, Dragóner, Stockley – Kulcsár (Wolfe 67.), Doherty, Adnan (Schembri 56.), Tóth B. (Lipcsei 84.) – Elding, Ferenczi
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mijadinoszki, Mészáros, Laczkó – Kiss (Szakály 79.), Szélesi, Spitzmüller (Yannick 46.), Czvitkovics – Feczesin, Coulibaly

Gól: Tóth (69.)

Sárga lap: Szélesi (13.), Csizmadia (20.), Dragóner (32.), Laczkó (57.), Feczesin (74.)További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek