Perli a Google-t a Google Map miatt

Perli a Google-t a Google Map miatt
Beperelte a Google-t kedden egy Los Angeles-i nő, mert szerinte az internetes kereső online térképszolgáltatása nem kínált fel neki biztonságos útvonalat, ezért elütötte egy kocsi.

Lauren Rosenberg az Egyesült Államok szövetségi kerületi bíróságán több mint 100 ezer dolláros kártérítési igényt nyújtott be az internetes óriás ellen.

Szerinte ugyanis legalább ennyi jár neki azokért a sérüléseiért és érzelmi szenvedéseiért, amiket a 2009. január 19-én történt balesete okozott a “Google hibájából”. Lauren Rosenberg azt állítja, hogy a mobilján használta a kereső útvonal-szolgáltatását, amivel fel akart térképezni egy valamivel több, mint egy kilométeres utat Utah állam egyik előkelő síparadicsomában, Park City-ben.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a nő által emlegetett baleset mennyire volt komoly, és pontosan hogyan történt. A nő azt állítja, hogy a Google által javasolt útvonalban benne volt egy helyi sztráda, a Deer Valley Drive, amelynek nincs a gyalogosok számára fenntartott sávja. “A Google nem figyelmeztette a felperest az ismert kockázatokra, épp ellenkezőleg, azt javasolta, hogy használja a veszélyes részt az autópályán” – ezt állítja Allen Young ügyész a bírósági dokumentum szerint, amelyet leközölt egy internetes portál.

Az AFP azt állítja, hogy ellenőrizték egy személyi számítógépen a Google térképszolgáltatását, és úgy találták, hogy az két útvonal-lehetőséget adott meg. A francia hírügynökség szerint az egyik ajánlat elkerüli az sztráda mentén a gyaloglást, és arra figyelmeztet, hogy az autópálya szélén nincs sétáló út.

– Független Hírügynökség –