Pereces, Hejőcsaba: másnap

Miskolc – A keddi esti esőzések nem csak Alsóhámorban és Diósgyőrben okoztak komoly gondokat. Perecesi és hejőcsabai helyzetkép szerda délelőtt.

Szerdán délelőtt a békésebbik arcát mutatja Miskolc perecesi városrésze. Néhány, a porták kapujához kirakott zsák jelzi az Erenyő utca felső részén azt, hogy a keddi esőzések miatt itt is komoly gondok voltak. Az Erdő soron viszont még dolgozik néhány Városgazdás. Igaz, ők a lakóházakkal szemben található domboldalt gereblyézik serényen. Ezen a szakaszon már „csak” csordogál a víz, és a buszfordulóban is az egymásra pakolt zsákok emlékeztetnek arra, hogy kedden több helyen is nagyon komoly vízátfolyásokkal kellett megküzdenie az itt élőknek.

Pereces csendes szerda délelőtt; még a Nap is kisüt rövid időre. Helyiekkel viszont az Erdő soron nem találkozunk és hiába kiabálunk be több portára is, nem kapunk választ. Pontosabban az egyik ház hátsó traktusából annyit mond egy 60 körüli férfi, hogy „fáradtak vagyunk, és elegünk van az esőből…”

Jó Napot kívánva a város másik vége felé indulunk; irány Hejőcsaba!

Csak óvatosan!

A Pesti útról érkezve, jobbra bekukkantva a Bognár utcába egy pillanatra látható az ott dolgozó óriás szivattyú, amit néhány perccel később közelről is szemügyre veszünk. A Bádogos utca felől „Rendőrség” feliratú szalag zárja el az utat a forgalom elől a Pöltenberg és a Bognár utca irányába. Ezen a részen – a Bognár és a Bizony Ákos utcák kereszteződéséből – kedden este nagy teljesítményű szivattyúval igyekeztek a vizet „áthúzni” a Pesti úti vízelvezetőbe. Sikerrel, de szerda délelőtt még serényen morog a gépezet, amelyet tűzoltók felügyelnek. Az egyik utcabéli bizakodó: szerinte jöhet a sár, és a különböző szennyeződések eltakarítása az utcából.

„Na, na! Csak óvatosan!” – inti le a neje.

Kis híján végszóra; 11 óra előtt nem sokkal megint elkezd esni az eső.

(JLI)

Címkék: , ,