hírmorzsák

2020.07.10. 14:35

Fűtés az óvodának, virágdísz a főutcának

Zajlik az élet Esztárban: rövid hírek a határ melletti településről.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Egy sikeres pályázat eredményeként 2,4 millió forintért a háziorvosi szolgálat számára eszközöket szerezhet be az önkormányzat. Egy másik pályázattal az óvoda fűtésének 6 millió forintos bekerülési költséggel tervezett korszerűsítésére szeretne támogatást nyerni a falu.

A diákok is segítik a munkát nyáron

Diákok segítik a település intézményeiben folyó munkát júliusban és augusztusban. A két turnusban tevékenykedő, 16-25 év közötti diákok július 15- től augusztus 15-ig, valamint augusztus 1-31-ig tartó időszakban dolgozhatnak napi 6 órában az önkormányzat intézményeiben nyári diákmunkában – tájékoztatott Szécsi Tamás polgármester.

Rózsák ékesítik a főutcát

Mintegy hat éve már annak, hogy a település főutcáján a járda melletti részre 1300 rózsatövet telepítettek. A négyféle színű rózsa a folyamatos gondozásnak, metszésnek, gyomtalanításnak köszönhetően ontja a virágokat a Felszabadulás és az Árpád utcán. A gondozás az önkormányzat közmunkásainak köszönhető.

NKM

Borítókép: Papp Zoltán a gyomokat szedi ki a rózsatövek mellől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában