Pénzügyekről felelősen: projektnapot rendezett a DSZC

Akt.:
Pénziránytű címmel pénzügyi projektnapot rendezett a DSZC
Pénziránytű címmel pénzügyi projektnapot rendezett a DSZC - © Fotó: Matey István
Debrecen – Első alkalommal szerveztek pénzügyi projektnapot a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumában. A keddi eseményen az iskola 11. évfolyamos diákjai vettek részt és tudhattak meg többet a pénzről, egy pénzügyi kvízzel pedig pénzbeli támogatást is nyerhettek az intézmény számára, amelyet pénzügyi nevelésre fordíthatnak.

Először pályázott a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. felhívására a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma, amelyet el is nyertek. Így hat másik város mellett a debreceni intézmény diákjai is részt vehettek egy pénzügyi projektnapon, amit az iskolákban szerveztek meg.

Középpontban a pénz

– A program két részből állt, először interaktív tanórák keretén belül ismerkedhettek meg a tanulók a pénzügyi tervezéssel. A foglalkozás során a diákok szembesülhettek azzal, hogy mennyibe kerül az, amire annyira vágynak, és hogyan tudják azokat megszerezni – foglalta össze röviden Bernáth Julianna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgató-helyettese.

Hozzátette, azután pódiumbeszélgetést tartanak, amelyet Garami Gábor zenész-műsorvezető vezényel le. Ennek során ismét a pénzügyi tervezés került a középpontba, továbbá a diákok hasznos tippeket és tanácsokat kaphatnak arról, hogy hogyan bánjanak tudatosan a pénzzel.

pe-1Fotó: Matey István

A rendezvény zárásaként egy online pénzügyi kvízen vettek részt a diákok, amivel pénzt nyerhettek az iskola alapítványának. A nyereményt minden résztvevő iskola pénzügyi nevelésre használhatja fel.

BR