Pénztárgéppel próbált ügyeskedni

Pénztárgéppel próbált ügyeskedni
Hajdú-Bihar – Még a sokat látott revizoroknak is leesett az álla abban a húsüzletben, ahol a tavaszi ellenőrzési akció során több mint egymillió forint eltérést tapasztaltak a pénztárgépben regisztrált nap bevétel és a pénztárban ténylegesen szereplő összeg között.

A fejét vakaró hentes a helyszínen elismerte, hogy napok óta úgymond „megfeledkezett” a pénztárgépben kötelező napi zárásokról, ezért mutatott a berendezés milliós összegű egyenleget.

Egy másik helyen feketéző házi hentest akartak ellenőrizni a vámosokkal közösen az adóellenőrök, de a próbavásárláskor nem a sertésvágás, hanem a zárjegy és nyugta nélkül kínált pálinka miatt kényszerült magyarázkodásra az egyébként cipész vállalkozó.

Eljárás indult a zugpálinka árus ellen, akitől a vámosok 120 liter pálinkát foglaltak le további vizsgálatra.
Az Apeh regionális igazgatósága a tavaszi ellenőrzési akció során 555 ellenőrzést tartott. Az egyik benzinkútnál érdekes mappára bukkantak, melynek tartalma arra utalt, hogy a dolgozók esetleg fiktív számlákat készítettek.

Az adózókat meglepte, hogy hét végén is felbukkantak náluk a revizorok. Egyikük megjegyezte: hát maguk ilyenkor is dolgoznak?!

HBN