Helyi közélet

2014.01.28. 14:45

Javíttatni kell - de vajon hol?

Debrecen - Mindig ellenőrizzük, hogy hová visszük a meghibásodott autónkat.

Debrecen - Mindig ellenőrizzük, hogy hová visszük a meghibásodott autónkat.

Csak az Europ Assistance ügyfelei több, mint 8000 esetben kértek segítséget járművük meghibásodása vagy baleset miatt a tavalyi évben. Nem mindegy azonban, hol javíttatjuk autónkat, az egyszeri spórolást drágán megfizethetik az autósok: elveszhet a garancia, vagy újbóli költséges javításokra is szükség lehet.

Ha megtörtént…

A leggyakoribb okok, amelyek miatt a járműveket javítani kell, jellemzően a balesetekből adódó sérülések, illetve a motor, a generátor, az elektronika vagy a riasztó meghibásodásai. Fontos, hogy baj esetén megfelelő szakszervizben vagy márkaszervizben történjen a javítás, hiszen az egyéb műhelyek gyakran nem tudnak megfelelő garanciát adni, valamint a gépkocsi-tulajdonosok számára nehezen ellenőrizhető például az így beépített alkatrészek minősége. Abban sem lehetünk biztosak, hogy pontosan milyen munkafolyamatokat végeztek el a szerelők, például az olaj vagy a légszűrő cseréje esetében. Különösen az újabb gépjárművek esetében egyre nagyobb szerepet kap az elektronika is, és az ilyen jellegű meghibásodásoknál sokszor erre specializált szervizre van szükség.

A teljes cikket a Hajdú-bihari Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu weboldalon olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában