Pénztárcát lopott egy létavértesi férfi

Létavértes, Berettyóújfalu – A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 32 éves létavértesi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint ellopta az idős sértett pénztárcáját.


A nyomozás adatai szerint 2015. július 25-én 15 óra 40 perckor Létavértesen egy 74 éves férfi bevásárlásból tartott haza, amikor a kapujánál odalépett hozzá a gyanúsított, és a zsebéből kivette a pénztárcát, amivel elszaladt. A sértett a közelben tartozkodó szomszédjától kért segítséget, aki a tettes elé állt és felszólította, hogy adja vissza a bácsinak a pénztárcáját. A férfi ekkor a tárcát visszaadta, majd a helyszínről elmenekült. Az esetről történt bejelentést követően a Létavértesi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely eredményre vezetett. A beszerzett információk és a kapott személyleírás alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves helyi lakost, akit otthonában elfogtak és a Létavértesi Rendőrőrsre előállítottak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták H. Sándort, aki beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a terhelttel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés