Pénzt követelt családjától

Komádi – Többször is veréssel fenyegette meg édesanyját az a Komádiban élő 31 éves férfi, akit a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett zsarolás és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


A 31 éves férfi 2015. január 31-én délelőtt Komádi, Árpád utcában lévő háza elől a lakásába berángatta 82 éves nagymamáját és 56 éves édesanyját, akiket nem engedett onnan kimenni. A férfi az édesanyját azzal fenyegette meg, ha nem ad neki pénzt, megveri. A nő félelmében átadott a férfinak egy kisebb pénzösszeget, mire ő távozott. A férfi később ismét megjelent a lakásban, ahol agresszíven viselkedett, ezért az 56 éves nő telefonon segítséget kért a rendőröktől, akik a férfit felszólították, hogy távozzon a lakásból, melynek K. László eleget tett.

Az 56 éves édesanya 2015. február 4-én 18 óra 30 perckor ismét bejelentést tett telefonon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mivel a 31 éves fia lakásukban – aznap már másodszor – azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, megveri. Félelmében mindkét alkalommal átadott az édesanya a férfinak egy kisebb pénzösszeget, majd miután K. László elment otthonról, a szomszédja védelmét kérte a rendőrök kiérkezésééig.

A járőrök a 31 éves helyi férfit elfogták és a Komádi Rendőrsre előállították, ahol a nyomozók személyi szabadság megsértése bűntett és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség indítványára K. László 31 éves komádi lakost, 2015. február 6-án a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –