Pénzszállító és vonat ütközött Csengelénél

Pénzszállító és vonat ütközött Csengelénél
Két ember sérült meg szerda délelőtt, amikor pénzszállító ütközött vonattal egy vasúti átjáróban a Csongrád megyei Csengelénél.

A két sérült a kocsiban utazott. A pénzszállító a Szegedről Budapesre tartó InterCity oldalának ment neki. Az ütközésben a páncélozott autótól megsérült a szerelvény is.

A MÁVINFORM-tól kapott tájékoztatás szerint az átkelőben fénysorompó van, ami az első vizsgálatok szerint jól működött a baleset idején. A Budapestről Szegedre tartó InterCity utasait Kiskunfélegyházától buszok szállítják. A rendőrök jelenleg helyszínelnek, majd csak ezután derül ki, hogy a balesetben részt vevő IC tudja-e folytatni az útját Budapest felé.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon egy Tápiószele és Nagykáta között leszakadt felsővezeték nehezíti a vonatközlekedést. Az erre közlekedő vonatok utasainak 15-20 perc késésre kell számítaniuk.

Nyíregyháza és Nyírtelek között egy InterCity áramszedője sérült meg és megrongálta a felsővezetéket. A szakadás miatt ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok viszik az utasokat.