Pénzkidobás lenne a havat elszállítani…

Pénzkidobás lenne a havat elszállítani…
Miért nem takarítják el a főutcáról az összegyűjtött, koszos havat? Az idén is olvadásig fogjuk kerülgetni, mint tavaly?

Más városokban legalább arra „adnak”, hogy a belváros rendezett legyen. Nálunk miért nem? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket vetnek fel olvasóink a miskolci főutcával kapcsolatban, melyeket továbbítottunk Kertész Bélának.

 A Városgazda Kht. igazgatóhelyettese több érvet is felsorol amellett, hogy miért marad a hó. Az első: ha elmozgatják, más városrészből is igénylik majd, hogy elvigyék, arra viszont nincs pénz. A második: ez már nem tiszta hó, hanem szóróanyaggal telített (attól szürkés, feketés) – így nem seperhető bele a Szinvába. Vagyis környezetvédelmi okok miatt messzire kellene elszállítani. Ez sokba kerülne, Kertész Béla szavaival élve „felesleges pénzkodobás lenne.” „Az esztétikum ennyit nem ér meg”, jegyzi még meg.

Még elmondja, ha a hó elolvad, összeseprik a megmaradó anyagot, azt viszik majd el a szeméttelepre. Az igazgatóhelyettes állítja, más nagyvárosokban is hasonló a helyzet, ott sem takarítják el az összegyűjtött havat. „A skandináv államokban egész télen hó van”, mondja még.

HM