Pénzért cseteltek a hölgyek, 48 millió a bírság

Valójában nem társkeresők, flörtölők, kalandot keresők voltak azok a hölgyek, akikkel SMM-en keresztül kapcsolatba lehetett lépni, hanem fizetésért cserébe, munkaként végezték a csetelést.

A szolgáltatást három vállalkozás televíziós üzemeltette, a Gazdasági Versenyhivatal, közülük ketttőre összesen 48 millió forint bírságot szabott ki a fogyasztók megtévesztéséért – tudatta csütörtökön közleményben a GVH.

A Gold Sweet 2002 Kft. és a Digitania Zrt. – a technikai hátteret megteremtő Formatel Kft.-vel – két éve reklámokban hirdette SMS magic, Flört, Randi és Randi1 szolgáltatását. Vonzó hölgyek képeit mellékelve flörtölésre, kalandkeresésre, társkeresésre hívtak fel férfiakat SMS útján, emelt díjas tarifával.

A GVH viszont azt állapította meg, hogy a fényképek nem azokéi, akikkel az SMS-t elküldő ügyfelek kapcsolatba léphettek – derül ki a versenyhivatal közleményéből. Mindemellett szó sem volt valóban flörtölni kívánó, kalandot, társat kereső hölgyekről. Fizetés fejében, munkaviszonyban álló személyekkel cseteltek a kliensek – fejtette ki a GVH határozatát Mihálovits András, a GVH szóvivője. Az volt a feladatuk, hogy SMS-ezésre buzdítsák az érdeklődőket.

A GVH arra a következtetésre jutott, hogy a szolgáltatók ezzel megtévesztették a fogyasztókat. A Formatel Kft. felelősségét nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani, ezért vele szemben megszüntette az eljárást, a Gold Sweet és a Digitania 8, illetve 40 millió forint bírságot kapott. A különbség oka az, hogy a Digitania “visszaeső”, hasonló megatartásért már korábban elmarasztalta őt a GVH.

Címkék: , , , ,