Pénzbüntetést kapott a férfi, aki cirill feliratú gyógyszereket árult a debreceni piacon

Pénzbüntetést kapott a férfi, aki cirill feliratú gyógyszereket árult a debreceni piacon
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járásbíróság 2019. február 6-án ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki 2017 őszén ukrán feliratú tablettákat kínált eladásra egy debreceni piacon – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Mint írják, az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki egészségügyi termék hamisításának bűntettében, ezért őt 154.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság határozata jogerős, azt az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették. A bíróság a lefoglalt gyógyszereket elkobozta és kötelezte a vádlottat a bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint B.T. a debreceni, Vágóhíd utcai használtcikk-piacon 2017. szeptember 16-án ukrán feliratú tablettákat kínált eladásra, levelenként 200 forintért. A törvényszék közleményéből kiderül: az egyikből 20 levéllel, levelenként 10 tablettát, a másikból 31 levéllel, levelenként 10 szem gyógyszert akart eladni. A készítmények láz- és fájdalomcsillapító hatással rendelkező ún. metamizolt tartalmaztak. A metamizol hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon vényköteles gyógyszerek, orvosi rendelvényre adhatók ki és gyógyszertáron kívül nem forgalmazhatóak – hívja fel a figyelmet a Debreceni Törvényszék. A vádlott által árusított összesen 510 tabletta egy személy szükségleteinek kielégítésére indokolatlan mennyiség. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján a B.T. által – ismeretlen személytől és ismeretlen körülmények között beszerzett –árult tabletták egészségügyi terméknek, gyógyszernek minősülnek, Magyarországon azonban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeztek.

Dr. Nagy Zsuzsanna bíró enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, ténybeli beismerő vallomást tett, két nagykorú, tovább tanuló gyerek eltartásáról kell gondoskodnia, valamint az időmúlást. A bíróság súlyosító körülményt nem állapított meg a büntetés kiszabása során.


Debrecen - A Debreceni Törvényszék 2019. február 6-án nyilvános előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. január 1...

Debrecen - A Debreceni Járásbíróság 2019. január 28-án kihirdetett ítéletében információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében bűnösnek mondta ki azt a vádlottat, aki jogosulatlanul megszerezte a sértett bankkártyaadatait, amit felhasznált - derül ki a Debreceni Törvényszék közlem...