Pénzbüntetést fizetett az angol válogatott öltözőjébe "tévedő" szurkoló

100 dollárnak megfelelő pénzbüntetést fizetett a bíróságnak az az angol szurkoló, aki június 18-án bement az angol válogatott öltözőjébe Fokvárosban, miután az azóta már kiesett csapat döntetlent játszott Algériával.

A férfi ügyvédje szerdán azt mondta, hogy a 32 éves férfi elismerte bűnösségét, amit azt jelentette, hogy automatikusan fizetnie kell 100 dollárnak megfelelő 750 randot.

A londoni illetőségű Pavlos Joseph azt mondta a bíróságon, hogy ő csak a vécét kereste a folyóson, amikor betévedt az angolok csapat öltözőjébe. Craig Webster ügyvéd közölte, hogy a vébé idejére felállított egyik különleges bíróság előtt megjelent rövid időre Simon Wright újságíró is, mivel a hatóságok szerint “menedéket adott” a vétkes Josephnek. A Sunday Mirror című brit bulvárlap munkatársa ügyének tárgyalását végül július 7-re halasztotta el a bíróság.

Wright készített interjút Joseph-fal az ominózus eset után. A férfi neki állította először, hogy véletlenül tévedt be az öltőzőbe, de ha már ott volt, akkor megmondta a magáét. “Egyszer csak ott állt előttem David Beckham. Belenéztem a szemébe, és közöltem vele: David egy csomó pénzt költöttünk itt, és amit műveltek, az szégyen. Mit fogsz most lépni?”

Beckham állítólag nem foglalkozott az üggyel, elhárítva a felelősséget. Az internetes fórumokon mindesetre rajongótábora lett Pavlos Josephnek. Az angol csapata vezetése ellenben dühös volt, mivel nem sokkal az incidens előtt Harry és Vilmos hercegek voltak bent a játékosoknál

– Független Hírügynökség –