Péntektől nálunk is havazhat

Péntektől nálunk is havazhat
Péntekig nagy bizonyossággal nem lesz komoly havazás és ezzel együtt közlekedést akadályozó téli helyzet Hajdú-Biharban – tudtuk meg Pártai Lucia meteorológustól.

Ónosesőnek viszont igen nagy a veszélye már hétfőn. A megye nyugati részén (Debrecen-Berettyóújfalu vonaltól nyugatra) reggel és délelőtt már esett ónoseső. Dél körül Polgár térségében van ónosszitálás. A hőmérséklet emelkedésével csökken azonban az ónosesőveszély. Délután a megye egész területén fagypont fölötti értékeket mutat a hőmérő higanyszála.

Kedd hajnalban gyenge fagy várható, ezért a vizes útszakaszok lefagyhatnak. Napközben olvad és gyenge eső hullik időről időre. Szerdán és csütörtökön nemvárható csapadék. Élénk északkeleti szélben és a változó felhőzet mellett reggelente gyengén fagy, délután plusz 3 fok várható.

Pénteken megerősödik, majd viharossá fokozódik az északkeleti szél, megvastagszik a felhőzet és ónosesővel kezdődik a tél következő, immár komoly támadása. Az előrejelzés szerint péntek délután az erős szél hordja a havat. Szombat hajnalban intenzív havazás várható. Összességében mintegy 20 centiméter friss hó várható. Szombaton és vasárnap már egész nap fagy, a jövő héten pedig napközben is mínusz 5 fok körül várható a legmagasabb napi hőmérséklet.