Péntekig tart a rendőrségi toborzás

Október 22-ig adhatják be az érdeklődők a jelentkezésüket azok az érettségizett fiatalok, akik februártól szeretnének rendőrként dolgozni.

A Belügyminisztérium (BM) olyan 18 és 34 év közötti, érettségizetteket keres, akik egészségesek, kifogástalan az életvitelük, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak törvény szerinti korlátozását.

Az érdeklődők péntekig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a budapesti, illetve megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálataihoz címezve. A felvételt nyert pályázókat február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével.

A próbaidő első felében felnőttképzésen kell részt venni az Adyligeti, a Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában, ahol 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak majd el.

Azok jelentkezését is várják, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

– Független Hírügynökség –