Pénteken újra Ligakupáznak

Pénteken újra Ligakupáznak
Debrecen – A Loki 13.30-tól a Nyíregyháza Spartacus együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai műfüvön.

Kedden elkezdődött a tavaszi szezon a DVSC-TEVA labdarúgói számára is, a bajnokcsapat a Videotonnal mérte össze erejét a Ligakupa középdöntőjének csoportmérkőzésén.

A műfüves pályán megrendezett találkozó – többek között Feczesin Róbert két góljának köszönhetően – 2–2-es döntetlenre végződött, és kijelenthető, a Soproni Liga éllovasával vívott ütközet igencsak jó iramú játékot hozott. Az eredeti kiírás szerint a Vidi-meccset a pénteki, DVTK elleni követte volna, ám a borsodikkal vívandó bajnoki egy hetet csúszik a pályák rossz állapota miatt.

Két meccs lesz

A halasztás miatt mégsem maradnak meccs nélkül a hét végén a DVSC-ért szorítók, ugyanis pénteken 13.30-tól újabb Ligakupa-találkozóra, a Nyíregyháza elleni derbire kerül sor.

A szabolcsiakkal eredetileg a jövő szerdán, idegenben csapott volna össze a cívisvárosi gárda, ám mivel a Szparinál nem tudták volna megoldani a műfüves pálya biztosítását, a felek felcserélték a pályaválasztói jogot és előrehozták a mérkőzés időpontját.

Emellett pénteken egy edzőmeccs is szerepel a programban, a piros-fehérek keretének másik fele az ukrán Ungvárral csap össze 16 órától, ugyancsak a műfüvön.

– Miután hazatértünk a törökországi edzőtáborból, úgy készültünk, hogy pénteken mérkőzésünk lesz – mondta Herczeg András, a Loki klubmenedzsere. – Miután kiderült, hogy elhalasztják a bajnoki nyitányt, lekötöttük a Nyíregyháza és az ungváriak elleni találkozókat. Hogy milyen összetételben futunk majd ki az ellenfeleink ellen, azt egyelőre még nem szeretném elárulni.