Pénteken tizedik helyen Talmácsi

Pénteken tizedik helyen Talmácsi
MUGELLO – Negyedszer gyűlt össze a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye, hogy megküzdjön a helyezésekért.

Ezen a hétvégén a szezon egyik legszebb helyszínén száguld a kétkerekű cirkusz, Toscana szívében a hegyek között húzódó mugelloi versenypályán kell bizonyítaniuk Talmácsiéknak. Talma már hétfő óta Olaszországban tartózkodik, ahol izmait is kezeltette és egy kis pihenésre is jutott ideje. A helyi szurkolók egy meglepetés vacsorával is kedveskedtek a magyar világbajnoknak.

A Fimmco Speed Up két versenyzője ettől a versenytől új külsővel lesz látható a bajnokság során. Ami eddig fehér volt az mostantól zöld lett a motoron, így mától ez a szín dominál a kétkerekűn. Talmácsi motorja nem csak kívülről, de belülről is változott. A mérnökök megbeszélték Gáborral az újdonságokat, hiszen ennek a pályának a karakterisztikája különleges beállításokat igényel.

A pénteki szabadedzésen Talmácsi Gábor a gyakorlás nagy részében a legjobb tízhez tartozott. A mezőny megint nagyon szoros, csupán a legjobb kört produkáló De Angelis tudott egy kicsit elszakadni a többiektől. Holnapra néhány változtatást eszközöl a Fimmco Speed Up csapat Talmácsi motorján, hogy közelebb kerüljön az elsőkhöz. Andrea Iannone negyedik lett a szabadedzésen.

– A pálya második felében kell javulnom holnapra, az viszont biztató, hogy az első szektorban én vagyok a leggyorsabb, a második negyedben pedig pici a lemaradás. Az időmérőre úgy érzem én is tudok javítani, és a motorhoz is találunk kedvezőbb beállításokat. – mondta Talma.   

2010. június 4. , Olasz Nagydíj, Mugello, első szabadedzés

1. Alex DE ANGELIS                   1’56.422

2. Sergio GADEA                       1’56.639

3. Julian SIMON                         1’56.715

4. Andrea IANNONE                   1’56.873

5. Stefan BRADL                        1’57.166

10. TALMÁCSI GÁBOR                1’57.340

(Forrás: Faster Management)