Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Budapest – Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Fülöp-szigeteken élő keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára csütörtökön az MTI-vel.

A 2017. évi világimanap központi jelmondata: “Informáltan imádkozni, imádkozva cselekedni.” Vagyis “annál pontosabban tudjuk imádságunkat megfogalmazni, minél alaposabb ismeretekkel rendelkezünk, a kimondott imádság pedig cselekvésre ösztönöz” – fogalmazott a MEÖT főtitkára.

Az imanap idei vezérgondolata Jézus Máté evangéliumából vett mondata: “Igazságtalanul bánok én Veled?”

Fischl Vilmos elmondta: a Fülöp-szigetekre 2013-ban lecsapó Haiyan tájfun tovább mélyítette a térségben a gazdasági és társadalmi válságot és növelte az emberek közötti egyenlőtlenséget.

Az imanapon országszerte együtt imádkoznak a gyülekezetekben a gazdaságilag egyenlőtlen társadalmak legszegényebb rétegeiért – tette hozzá.

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon harminckettedik alkalommal a szervezi meg a MEÖT. A résztvevők az ökumenikus tanács kiadványainak segítségével készülhetnek fel, “hangolódhatnak rá az eseményre, és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”.

A felkészülést segítő kiadványok a www.meot.hu honlapról tölthetők le.

– MTI –