Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Budapest – Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az MTI-vel.

Az imanap idei mottója: “Fogadjátok magatokhoz a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be”. Vezérgondolata Jézus Márk evangéliumából vett mondata: “Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.”

Fischl Vilmos elmondta: Kubában nagyon erős a családi összetartás. A lakosság legnagyobb arányát a gyermekek teszik ki, akiket nagyon szeretnek és nagy becsben tartanak. Bár a családok többsége igen szegény, mégis minden gyermek jár iskolába, az oktatásnak ugyanis minden szintje ingyenes.

A főtitkár tájékoztatása szerint a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, “együtt imádkozva az erőszak áldozataiért és a mélyszegénységben élőkért”. Hozzátette: az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig az idén harmincegyedik alkalommal szervezi meg az eseményt a MEÖT.

Fischl Vilmos kitért arra: a résztvevők az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, “és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”. A felkészülést segítő kiadványok a www.meot.hu honlapról tölthetők le.

– MTI –
hirdetés