Pénteken lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben

Pénteken lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben a Fővárosi Bíróságon.

A bíróság a pótmagánvádló Zsanett vádindítványa alapján folytat büntetőeljárást öt rendőr ellen erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt. Ítélet február 24-én várható.

A politikai közéletet és az egész közvéleményt felbolygatta és rendkívül heves indulatokat váltott ki az, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendőrök állítólag megerőszakoltak egy 21 éves fiatal lányt Budapest belvárosában. A nagy visszhangot kiváltó eset után több magasrangú rendőri vezető távozott posztjáról. Mivel a hatóságok a rendkívül súlyos vádakat nem látták bizonyíthatónak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

A Fővárosi Bíróság eddig 13 tárgyalási napot tartott az ügyben. A perben egyebek mellett két ellentétes pszichológiai szakvéleményt is ütköztettek, az egyik szakértő summázott véleménye szerint igaz lehet, amit Zsanett állít, a másik szerint pedig nem.

Pénteken lesznek a perbeszédek, amelyekben a magánvádló jogi képviselője, illetve a vádlottak védői érvelhetnek. Az ügyben az első fokú ítéletet várhatóan február 24-én hirdeti ki Nyilas Levente büntetőtanácsa a Fővárosi Bíróságon.