Pénteken itthon kezd a DEAC a férfi futsal NB I-ben

Pénteken itthon kezd a DEAC a férfi futsal NB I-ben
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Az NB II-t megnyerő, vagyis feljutó alakulat célja mindenképpen a bennmaradás az élvonalban.

Az elmúlt években folyamatosan fejlődő, ám még mindig fiatal, helyi kötődésű sportolókra építő gárda egy keleti rangadóval nyitja a 2017/18-as idényt. A DEAC-Nyírgyulaj KSE meccsre a belépés díjtalan.

Elek Gergő edző szerint azért is lesz nagyon érdekes az élvonal legutóbbi 7. helyezettje elleni nyitány, hiszen “gyakorlatilag a régi NB I-es DEAC-cal játszunk. A nyírgyulajiak első sora ugyanis egytől egyig korábbi DEAC-os csapattársaimból áll. Ők már megmászták azt a lépcsőt, aminek a teteje az, hogy éljátékos legyen valaki az első osztályban. Mi még csak úton vagyunk efelé. Tehát az első soruk bivaly erős. Talán a második sor fogható…”

A tréner elmondta azt is, hogy az elmúlt hónapokban többek között arra készültek fel, hogy mennyivel taktikusabb lesz az NB I-ben futsalozni, mint a második vonalban. Emellett a védekezés és a pontrúgások fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni ezen a szinten.

A DEAC-ból azonban hiányzik a rutin, a szakember szerint, hiszen mindössze 2 játékosnak van bármilyen NB I-es tapasztalata, a többiek újoncok a legjobbak között.

Ezzel együtt is nagy lelkesedéssel és reményekkel vágnak neki a szezonnak Debrecenben, s a felkészülési meccsek tükrében van is keresnivalója itt a DEAC-nak.

– Koppányi Szabolcs –