Pénteken is lesz dobszerda

Pénteken is lesz dobszerda
Pénteken is lesz dobszerda - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Több mint tíz éve töretlen népszerűséggel rendezi meg általános iskolások számára hangszerismertető élménykoncertjeit a Zeneművészeti Kar.

Az éves zenei eseménynaptárból nem hiányozhatnak azok a koncertek, amelyekre elsősorban általános iskolásokat várnak a szervezők.

Zsúfolásig megtelt február 18-án a Liszt terem, ahol a HANG – JÁTÉK – ZENE ismeretterjesztő élménykoncertek keretében a SONUS Ütőhangszeres Együttes tartott bemutatót.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

– Célunk nem változott az elmúlt évek alatt, továbbra is azt szeretnénk, ha minél fiatalabban megismerhetnék a gyerekek a hangszerek világát, a koncerttermek nyújtotta élményeket és természetesen azt, hogy zenehallgatás közben fel tudják ismerni, melyik hangszer milyen hangot ad ki – mondta az unideb.hu portálnak Szabó István tanszékvezető főiskolai tanár, az együttes művészeti vezetője.

A SONUS tagjai csütörtökön Berettyóújfaluban és Hajdúdorogon adnak koncertet, február 20-án, pénteken pedig 14 órától ismét a Liszt teremben várják a zenekedvelő közönséget.

– Debreceni Egyetem –