Pénteken indul a kendó EB Debrecenben!

Pénteken indul a kendó EB Debrecenben!
Április 9-11. között a cívisváros ad otthont a kontinensbajnokságnak, amely azonban jócskán túlmutat a sporton.

A háromnapos verseny egyébiránt hat kategóriában (női, férfi, junior egyéni- és csapatverseny) kerül megrendezésre a Főnix Csarnokban, nem kis felbuzdulást keltve: 35 országból 325 egyéni versenyző, 285 csapatversenyző, 165 delegációtag és 26 versenybíró érkezése várható.

Az EB társrendezvényeként Japán Kulturális Napokat szerveznek az EB helyszínére, ahová nemcsak a kendo, hanem a japán kultúra iránt érdeklődő nagyközönséget is várják.

Európa legjobbjai közt vagyunk!

A magyar kendósok méltán ismertek kontinensszerte, hiszen rengeteg helyezést értek el a mieink a nemzetközi megmérettetéseken.

Több mint tíz éve, 1997-ben a kiotói VB-n férfi csapatunk „B” kategóriában 24 ország közül lett aranyérmes. Király Barbara négyszeres Európa-bajnoknak mondhatja magát, 2002-ben a férfi Európa-csapatbajnokság első helye érdemel említést, míg 2004-ben női csapatunk a budapesti Európa-bajnokságon lett aranyérmes. Az utóbbi két év termése is figyelemre méltó: a finnországi Kendo EB-n, férfi egyéniben Dubi Sándor győzött és a tavalyi vb-n is jutott arany a mieinknek Király Norbert és Babos Gábor jóvoltából. HBN

Címkék: , , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából