Pénteken dübörög a Modestep a Campus Fesztiválon

Akt.:
Pénteken dübörög a Modestep a Campus Fesztiválon
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Rockkal, dubsteppel és drum and bass-szel fokozódik a fesztiválélmény.

A Modestep péntek esti koncertje (22.00, Telekom Hall) különlegességet kínál. A 2010-ben alakult brit banda zenéjében a rockzenét ötvözi két meghatározó elektronikus zenei stílussal, a dubsteppel és a drum and bass-szel. Ez az egyedi kettősség adja az alapot az élőzenét játszó zenekarnak, amit néhol énekkel spékelnek meg.

A korábban DJ-ként pörgő Friend testvérekhezJosh és TonyMatt Curtis dobos és Nick Tsang gitáros csatlakozott, így vette kezdetét a Modestep karriere. A dubstep áramlatába a Feel Good című számukkal sodródtak bele, rangos helyezéseket elérve a slágerlistákon.

Kiugró siker

Második slágerük, a Sunlight, még ennél is sokkal nagyobbat dobbantott, a várakozásokat felülmúlva bekerült a legtöbbet játszott zenék közé, míg klipjük mindössze négy nap alatt több mint egymilliós nézettséget ért el. Hasonló zenei élményt kínál a többi számuk is, például a To The Stars, a Show Me, az A Sign, a Bite The Hand, vagy az Another Day.

A londoni kvartett szuggerálja a közönséget, a színpadról áradó energia és a zúzós rockkal fűszerezett dubstep rendkívüli atmoszférát teremt. A Pendulum, a Prodigy, vagy Skrillex kedvelőinek egészen biztosan nem okoz majd csalódást a Modestep.

HBN