Példátlan összefogás Magyarhomorogon

Véradás Magyarhomorogdon
Véradás Magyarhomorogdon - © Fotó: magánarchívum
Magyarhomorog – Az emberi segítés nagyon szép példáját tapasztaltuk Magyarhomorogon.


A hétvégén a faluban élő ifj. Tarsoly Zoltán sportbalesetet szenvedett. A törött végtagja műtéti sorozatához nagy mennyiségű „A” Rh negatív vérre volt szüksége.

Barabás Károlyné polgármester asszony közvetlen a baleset után kezdeményezte a vércsoporttal rendelkezők felkutatását. Magyarhomorogról, de a szomszédos településekről jelentkezők elszállítását már a hét első napjától kezdődően folyamatosan segítette a véradó állomásra.

Mivel a településen és a környéken élők közül is sokan jelentkeztek, ezért 2014. július 10.-én csütörtökön már a véradást a magyarhomorogi kultúrházba szervezték.

A helyi véradáson, ami a példátlan segítségnyújtást mutatja 60 önkéntes jelent meg. Közülük 52 fő adott vért, melyből 18 fő új véradó volt. Három személynek a vére azonos volt az operációhoz szükséges vércsoporttal.

A beteg hozzátartozói megköszönték a véradáson megjelentek önzetlen segítségét, a polgármester asszonynak a példás hozzáállását, mellyel segített a véradás megszervezésében és lebonyolításában.

A vérvételt lebonyolító szakemberek elmondták, hogy aki a napokban még szeretné hozzásegíteni a fiatal embert a gyógyulásához, az a továbbiakban, Debrecenben a Bem tér 19. szám alatti vér-transzfúziós állomáson történő irányított véradással megteheti.

– Vmirjáncki József –

Címkék: