Példaképek, akik utat mutatnak

Mónus József veszi át a díjat
Mónus József veszi át a díjat - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Mosolygós arcok, sugárzó öröm és jóízű beszélgetések – ez volt az Év sportolója díjátadó.

Sokan összegyűltek kedden délelőtt Debrecenben, a Centrum Hotelben, ahol a 2015-ben legjobban teljesítő sportolók vehették át díjaikat. A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online minden évben közösen keresi azokat, akiknek produkciója nem maradhat elismerés nélkül, vagyis az Év sportolóit.

A kitüntetettek mellet a város és a megye, illetve a sportszervezetek vezetői is részt vettek az eseményen, melyen ahogy már megszokhattuk, ezúttal is mindenki nagy örömmel fogadta a másikat. A kölcsönös gratulációk után a Napló főszerkesztő-helyettese, Ratalics László köszöntője nyitotta meg hivatalosan is a díjátadót. – Megyei napilapként lehetőségünk van rá, hogy a saját munkatársaink véleménye mellett az olvasóink állásfoglalásáról is beszámolhassunk, amit nagyon fontosnak tartunk. Idén is figyelmet fordítottunk rá, hogy az ünnepségre a sportolókon kívül Debrecen és a megye képviselőit is elhívjuk, ugyanis azt valljuk, az elismerés élménye annál teljesebb, minél inkább sikerül azt másokkal is megosztani – hangzottak Ratalics László szavai. Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke szerint a sport sok lemondással jár, viszont az eredmények mindenkit kárpótolnak. Az alelnök úgy véli, szükségünk van példaképekre, akikre fel lehet nézni.

Fontos a sport

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy olyan emberek között lehet, akik büszkeséget hoztak a megyének és a városnak. – Ahogyan a Napló, úgy a város is elkötelezett a sport iránt, ezt mutatják a különböző támogatások és beruházások is. Ebben az évben például életre hívtunk egy sportösztöndíjat, melyet azok kaphatnak meg, akik kiváló eredményeket értek el – fogalmazott Barcsa Lajos, aki hozzátette, Debrecen azért támogatja ennyire a sportot, mert többek között nevelő hatása van.

Boros Norbert, a Napló sportrovatvezetője beszédében elmondta, a díjazottakról sugárzó öröm most is igazolja, szükség van erre a szavazásra.

A felszólalók után az év legjobb és legnépszerűbb sportolói is megkapták a díjaikat. A jó hangulatú ebéd előtt még Mónus József jóvoltából a legerősebbek kipróbálhattak egy valódi íjat. Több ember is vállalkozó kedvű volt, Barcsa Lajos, Tasi Sándor, Nagy Levente, Orosz Viktor és Bokross Zsolt is felmérte erejét, és hogy a Russmedia sem maradjon szégyenben, Ratalics László, valamint ügyvezető igazgatónk, Fodor István is kifeszítette az íjat.

HBN


Ők a legjobbak és a legnépszerűbbek
Hajdú-Bihar – Véget ért a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online Év sportolója játéka: a több fordulón, és közel egy hónapon át tartó szavazás után kiderült, kik lettek a megye legnépszerűbb sportolói – olvasóink, látogatóink voksai alapján.