Példaértékű megmozdulás és együttműködés jön létre a régióban

Akt.:
Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Együttműködési megállapodást köt a Magyar Református Szeretetszolgálat a Hajdú-Bihar Megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal, valamint a hozzájuk csatlakozó médiatámogatókkal: a Hajdú-Bihari Naplóval, a Kelet-Magyarországgal és a Debreceni Városi Televízióval.

A Kelet-Ukrajnában zajló katonai, politikai konfliktus miatt ma már egész Ukrajnában, így Kárpátalján is, óriási a bizonytalanság és a feszültség. A közszolgáltatások akadoznak, romlik az egészségügyi ellátás. Az infláció folyamatosan nő. Kárpátalján egyre több hadköteles férfit soroznak be.

A kialakult feszült helyzetben a besorozott családfők távolléte a családok teljes anyagi összeomlását okozhatja. Az otthonmaradt nők és gyermekeik napi szinten nélkülöznek; alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek hiányoznak a háztartásból, hiszen legtöbbször az egyetlen bevételi forrástól, a családfő keresetétől fosztja meg a hadviselés a családokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tavaly szeptember óta folyamatosan támogatja a Kárpátalján súlyos megpróbáltatások között élő lakosokat és szociális intézményeket. Ennek értéke meghaladta a százmillió forintot.

A további sikeres támogatások érdekében ígéretes támogatási megállapodást kötnek a Hajdú-Bihar Megyei-, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei- és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák, a Russmedia Kft., a Debreceni Városi Televízió és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A megállapodást 2015. április 28-án 10 órakor írják alá Debrecenben.

A megállapodást Prof. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke, Pekó László a SZSZBKIK elnöke, Dr. Sziráki András, a JNSZKIK elnöke, Fodor István, a Russmedia Kft. ügyvezetője és Szabó József, a DTV gazdasági igazgatója írja alá.

A felek az együttműködés folytán adományokat gyűjtenek a kárpátaljai rászoruló családok részére, amivel a mezőgazdasági és étkeztetési programokat kívánják támogatni. Az április 20-án tartott előkészítő elnökségi ülésen, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége egymillió forint támogatást ajánlott fel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége 2015. április 23-án tartott ülésén szintén egymillió forint támogatást ajánlott fel és 2015. április 24-én jelentette be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hogy az ő elnökségük is felajánl ötszázezer forint támogatást, bízva abban, hogy a kamarák tagjai, vállalkozásaik révén ezt az összeget gyarapítani fogják.

– Buzás Borbála –
hirdetés