Példa nélküli büntetés a DVSC-TVP-nek, fellebbeznek ellene

Akt.:
Sokba kerül a DVSC-nek az érdi túra
Sokba kerül a DVSC-nek az érdi túra - © Fotó: Kovács Anikó
Debrecen – A Loki ügyvezetője, Ábrók Zsolt elmondta, addig mennek, amíg nem érik el céljukat.

Kőkeményen megbüntette a Lokit a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága a január 20-án lejátszott Érd–DVSC-TVP Magyar Kupa-mérkőzésen tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt. A határozat szerint a Debrecent ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtják, valamint három soron következő hazai rendezésű sportrendezvény nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megtartását írják elő.

Lapunknak Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezető igazgatóját elmondta, fellebbeznek az ítélet ellen. – Egyértelmű, hogy példát akarnak statuálni.

A büntetés jár és jogos, ugyanakkor annak mértékét túlzónak tartom.”

Idegenben, az Érd vendégeként játszottunk, vagyis nem volt ráhatásunk a történésekre, a hazaiak dolga lett volna, hogy megszüntessék a rendbontást. Fellebbezünk, addig megyünk, amíg el nem érjük a célunkat – fogalmazott a vezető.

Egyébként hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében. Egy biztos, a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a Loki következő két hazai találkozóját, a Győr és a Kecskemét ellenit nem érinti, hiszen a büntetés akkor lép életbe, ha megszületett a másodfokú határozat.

HBN


Érd vs. DVSC-TVP
Debrecen - A jól játszó Érd ellen nem volt esélye a sokat hibázó DVSC-TVP-nek. Vida Gergő vezérletével az első jelentős erőpróbájának feszült neki szombat este a Loki, Érden kellett volna kiharcolnia a Magyar Kupa következő körébe jutást a debreceni hölgykoszorúnak, de erre szemernyi esélyt sem h...