Pekingi tenisztorna – Babos a selejtezőben búcsúzott

Peking/Budapest, 2015. október 2., péntek (MTI) – Babos Tímea a selejtező első fordulójában búcsúzott a pekingi keménypályás tenisztorna női versenyében.

A selejtezőben 10. helyen rangsorolt magyar teniszezőt a kínai Vang Ja-fan búcsúztatta három szettben. Honlapjának beszámolója szerint Babos kiválóan kezdte a mérkőzést, két brékkel elhúzott 5:0-ra, ezt követően viszont visszaesett, ellenfele sorozatban három játékot nyert, felzárkózott 5:3-ra. Ennek ellenére a 22 éves magyar teniszező meg tudta nyerni az első szettet.

A másodikban viszont Vang kétszer brékelt, és csak egyszer veszítette el az adogatását. A harmadik játszmában pedig Vang ismét kétszer elnyerte Babos adogatását, s ekkor már bréklabdát sem kellett hárítania a kínai játékosnak.

Babos párosban még pályára lép Pekingben, Kristina Mladenovic oldalán. A magyar-francia duót a 4. helyen emelték ki, így erőnyerő az első fordulóban. A második körben, a legjobb 16 között a Garbine Muguruza-Carla Suarez Navarro (spanyol) vagy a Klaudia Jans-Ignacik – Anastasia Rodionova (lengyel, ausztrál) kettős lesz az ellenfél.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

Vang Ja-fan (kínai)-Babos Tímea (10.) 3:6, 6:4, 6:1

– MTI –
hirdetés