Pedagógussztrájk – PDSZ: több száz iskola több ezer pedagógusa csatlakozott

Akt.:
Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék mozgalom képviselõje bezárja a kaput a pedagógussztrájk kezdetén a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium elõtt 2016. április 15-én. A tiltakozást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezte, és a civil közoktatási platform, valamint a Tanítanék mozgalom is támogatja.
Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék mozgalom képviselõje bezárja a kaput a pedagógussztrájk kezdetén a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium elõtt 2016. április 15-én. A tiltakozást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezte, és a civil közoktatási platform, valamint a Tanítanék mozgalom is támogatja. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének előzetes adatai szerint több száz iskola és több ezer pedagógus vett részt az általa meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkban pénteken.

Mendrey László, a PDSZ elnöke péntek délután az MTI-nek elmondta, az volt a cél, hogy felhívják a társadalom és a kormány figyelmét, nem jó irányban haladnak a dolgok. Szerinte ezt a célt biztosan elérték.

A szakszervezeti vezető szerint nyilvánvalóan elindul majd egy számháború a kormánnyal, de az nem létszámfüggő, hogy az igazság kinek az oldalán áll.

Sokan egyetértenek azzal, hogy a radikális, rendszerszintű változásokra van szükség – mondta.

Kitért arra is, hogy következő lépés az április 20-ai egész napos sztrájk, amelyet a PDSZ támogat.

– MTI –