Pedagógusnapi elismerések a Debreceni Egyetem oktatóinak

A Debreceni Egyetem több oktatója vehetett át kitüntetést Pedagógusnap alkalmából
A Debreceni Egyetem több oktatója vehetett át kitüntetést Pedagógusnap alkalmából - © Fotó: kormany.hu
Budapest – A Debreceni Egyetem több oktatója vehetett át kitüntetést Pedagógusnap alkalmából a május 30-án, Budapesten rendezett ünnepségen.

Az elismeréseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

– A kormány feladata, hogy megteremtse a feltételeket és biztosítsa az eszközöket a magas szintű oktatáshoz. A pedagógustársadalom felelőssége, hogy visszajelzést adjon erről. Az új köznevelési törvény nyilvánvalóvá tette: az oktatás nem szolgáltatás, hanem a család és az iskola közös felelőssége. Az új rendszer kereteinek megalkotása lezárult, a köznevelésben most a tartalmi, módszertani munka következik – emelte ki a miniszter.

Kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkája elismeréseként Szent-Györgyi Albert-díjban részesült Csiba László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára, a Neurológiai Klinika igazgatója.

Kiemelkedő hatású oktató, nevelő és a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át Szöllősi János, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára, a Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet igazgatója.

Az óvodapedagógus képzés terén végzett kiemelkedő oktatói munkája elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült Pálfi Sándor, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Gyermeknevelési Tanszék főiskolai docense.

unideb.hu