Pedagógus napi köszöntő a hajdúnánási Református Templomban

Pedagógus napi köszöntő a hajdúnánási Református Templomban
Június első vasárnapja a pedagógusok napja. Ebből az alkalomból a Hajdúnánási Református Egyházközség, mint a város legrégebbi iskolafenntartója ünnepi hangversennyel köszöntötte a város lakosságát , mellyel a pedagógusokat célozta köszönteni.

Az egyházközség ezen rendezvényével arra kívánta a város közösségének figyelmét felhívni, milyen kiemelkedő szerepük van a pedagógusoknak a jövő nemzedéke- a történelmi hagyományokra épülő- szellemi, erkölcsi és lelki nevelésében.

A Református Egyházközség abból a történelmi alkalomból, hogy hosszú évtizedek után ismét van Hajdúnánás városából is országgyűlési képviselő a Parlamentben,felkérte Szólláth Tibor urat a rendezvény fővédnökének, aki személyes gyermekkori emlékeivel idézte fel első tanító nénijét, s a pedagógusok fontos, példamutató szerepét. 
Ezek után a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Elnöke- Rácz Róbert- nevében és aláírásával ezüst emlékérem kitüntetésben 
részesítette Czeglédi László nyugalmazott gimnáziumi tanárt, aki több évtizeden végzett kiemelkedő színvonalú pedagógiai tevékenysége elismeréseként  vehette át e szép kitüntetést. Czeglédi László, kinek életútja, tanári munkája, szakfelügyelői és igazgatóhelyettesként végzett tevékenysége, munkássága, írásai alapján példaképként szolgál a ma pedagógusainak.
A kitüntetés után a Nagykárolyból érkezett Collegium régizene együttes koncertjét tekinthették meg a résztvevők, akik csodálattal hallgatták a reneszánsz kor zenei hagyományait korhű hangszereken megszólaltatott korabeli muzsikát.
Június 7-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ Színháztermében a Hajdúnánási Városi Önkormányzat nevében köszöntötték a megjelent pedagógusokat.
Fekete Andrea