Magyarország

2008.04.26. 14:33

Eltemették Antal Imrét

<p>Több százan kísérték utolsó útjára Antal Imrét szombaton délután egy órakor a budapesti Farkasréti temetőben. A múlt héten 72 éves korában elhunyt televízióst pályatársai, Rózsa György, Vágó István és Kudlik Júlia búcsúztatták. <BR /></p>

Rózsa György, aki hosszú évekig volt Antal Imre kollégája a Magyar Televízióban, csillagszórónak, egyszeri csodának nevezte elhunyt barátját. Sziporkázó és szívet melengető, egy régimódian udvarias ember. Számos közös fellépésük során már az utazás is kabaré volt Antal Imrével, egyfajta poénzuhatag - emlékezett a televíziós.

Rózsa György búcsúbeszédében elmondta, hosszú évekig próbálta ellesni Antal Imre titkát - sikertelenül. A titka talán mégis abban rejlett, hogy tiszta, gyermeki szívvel közeledett mindenki felé, a közönség úgy érezte, közéjük tartozott, az ő "Imruskájuk".

A Magyar Televízióban sok nagyszerű kolléga fordult meg, igazi zsenik azonban csak ketten voltak: Antal Imre és Vitray.

Vágó István arról beszélt, hogy egy tévés karrierjének végét az jelenti, ha egy nagyobb televízióból egy kisebbe kényszerül. Antal Imrére ez sem volt igaz: ő az MTV-ben kezdte, és az RTL Klubban folytatta.

A televíziós műsorvezető visszaemlékezett arra, hogy 1975-ben találkozott először Antal Imrével, még az MTV-ben. A szórakoztatás, a műveltség és az állandó jó kedély megtestesítője volt a népszerű műsorvezető - tette hozzá. Azon kevés emberek egyike, aki már életében fogalommá vált.

"A sírnál a hallgatás felidéz valamit, amit az élők szavai soha nem tudnak feloldani" - fogalmazott Kudlik Júlia, majd hozzátette: "Isten veled, nyugodj békében!"

Antal Imrét több százan kísérték el utolsó útjára. A búcsúztatón ott volt többek között Vitray Tamás, Koós János, Sztankay István, Maksa Zoltán, Ihos József, Aradszky László, Nyertes Zsuzsa, Csonka András, és Nacsa Olivér.

Antal Imre április 15-én halt meg a Hospice Alapítvány fővárosi intézményében. Az ismert televíziósnál 2005-ben diagnosztizálták a rákot. Állapota idén januárban vált kritikussá, februárban súlyos állapotban kórházba szállították. Akkor még fel tudták erősíteni szervezetét, betegsége azonban visszafordíthatatlan volt. Az utolsó heteket a budapesti Hospice-házban töltötte.

Egy rövid időre, 2006 ősze és 2007 tavasza között még visszatért a képernyőre. Az RTL Klub Szeszélyes című műsorában láthatták a nézők, az utolsó adást február 28-án tűzték műsorra.

Antal Imre 72 éves korában 2008. április 15-én hunyt el.

  • Elhunyt Antal Imre
  • Antal Imre gyászhirdetése
  • Antal Imre részvétkönyve
  • Antal Imre nekrológja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!